Lucky Reptile ThermoControl Pro II

81,50

Lucky Reptile ThermoControl Pro II

81,50

Lucky Reptile ThermoControl PRO II

De terrarium thermostaat voor uw terrarium Verwarm het terrarium op de juiste manier en gebruik een elektronische thermostaat met timer. De Thermo Control II is een temperatuur regelaar (thermostaat) welke uw terrarium controleert op de temperatuur. Door middel van de temperatuur sensor kunt u de temperatuur in het terrarium meten, de controle unit wordt door u zelf op de controller afgesteld in minimale en maximale temperatuur. De Thermo Contol II zal door middel van de aangesloten verwarmingselementen als bijvoorbeeld een warmte lamp, keramische lamp, warmte mat en of kabel etc. de temperatuur gaan regelen op de afgestelde wens.

Thermo Contol II functies: De Thermo Control II controleert de temperatuur in het terrarium / aquarium, vele terrarium dieren hebben elk specifieke temperatuur wensen. Door het juist in te stellen van de temperatuur op de Thermo Contol voorziet u de nodige apparatuur van de juiste in en uitschakeling bij verwarming en verkoeling. Je kunt bijvoorbeeld een warmte bron aan en/of uit zetten door de controller in te stellen. Zo hebben bijvoorbeeld Baardagamen een andere temperatuur als Leguanen, maar ook de dag en nacht temperatuur kan verschillen. In de woestijn kan het bijvoorbeeld erg afkoelen en heeft u ook een nachtelijke daling nodig, de thermostaat kan dan gewoon uitgezet worden, zodat er niet wordt verwarmt. Maar tropische dieren hebben veelal wel een warmere nacht temperatuur. Hiervoor zou u dan eigenlijk 2 temperaturen willen instellen, hiervoor is de Thermo Control Pro II beter geschikt. Deze heeft een dag en nachtelijke instelling afzonderlijk van elkaar.

Tevens kunt u de Thermo Control II thermostaat gebruiken om oververhitting van het terrarium tegen te gaan. Neemt u bijvoorbeeld een zomerse dag dan kan de temperatuur weleens flink op lopen. Om te voorkomen dat uw verwarming in het terrarium te lang aan blijft staan kunt u de temperatuur limiet instellen. Daarmee schakelt de Thermo Controler II thermostaat de gekoppelde apparatuur uit waardoor er bijvoorbeeld niet meer verwarmt wordt in het terrarium. Ook kunt u het gebruiken omgekeerd en bijvoorbeeld ervoor zorgen dat er een Terrarium Fan (ventilator) aan gaat. Door lucht verplaatsing kan er verkoeling in het terrarium worden gerealiseerd.

Let op: Thermo Control II thermostaat voor in het aquarium: Voor het gebruik in het aquarium, alleen de thermostaat sensor is voor onderwater geschikt, de controle unit gebruikt u ten alle tijde buiten het terrarium en aquarium en is niet waterdicht!

Gerelateerde producten