Lucky Reptile Bright sun UV set Jungle

104,99

Lucky Reptile Bright sun UV set Jungle

104,99

InhoudWissen

Lucky Reptile Bright Sun UV Set Jungle

Beschikbaar in de volgende wattages:
-35w
-50w
-70w

De lamp in deze set is een speciaal ontwikkelde metaaldamp-lamp voor terraria. Metaaldamp-lampen zijn zeer energie-efficiënte verlichtingsmiddelen. Ze zijn 5 keer efficiënter dan normale gloeilampen en produceren bij dezelfde watt-sterkten veel meer licht in vergelijking met andere lampen. Bovendien kan het spectrum door speciale gasmengsels beïnvloed worden. De Bright Sun UV is zodanig ontwikkeld, dat ze gemakkelijk in terraria gebruikt kan worden. Daarnaast geeft de lamp zowel UVA als UVB straling af, wat belangrijk is voor de gezondheid van uw reptiel.

Dit is de speciaal ontwikkelde jungle uitvoering. De Bright Sun UV Jungle heeft iets lagere UV-prestaties dan de Bright Sun UV Desert. De reden hierachter zijn de verschillende omstandigheden in de natuurlijke habitat waarin deze dieren leven; takken en bladeren filteren heel veel UV, zodat de dieren niet de ervaring van de volle intensiteit van de zon mee krijgen. De UVB straling komt op deze manier overeen met de natuurlijke omstandigheden van uw reptiel.
Daarnaast is het zo dat boomdieren meestal dicht bij een lamp in een vivarium / terrarium kunnen komen. Aangezien UV straling gevaarlijk is, en UV intensiteit op 10 cm afstand 5 maal hoger is dan 30 cm, is de UV output bewust bij de Jungle lamp beperkt.
Met 4000K kleurtemperatuur is de Bright Sun Jungle warmer dan het daglicht van de Bright Sun UV Desert.

Tests hebben aangetoond dat tropische hagedissen zoals wateragamen voorkeur geven aan het warmere licht van de Bright Sun UV Jungle in plaats van het daglicht van de Bright Sun UV Desert. Het warme licht van de Bright UV Jungle zal ook de kleuren van de planten bevorderen, waardoor een mooie, bosrijke sfeer binnen het terrarium gecreëerd wordt.
Door de speciale behuizing van de lamp met efficiënte reflectie en dikwandig glas wordt de warmtestraling naar onderen gericht. Er worden vergelijkbare temperaturen zoals bij reflector-gloeilampen met dezelfde wattsterktes bereikt. Op deze manier wordt er weinig warmteverlies naar onder of naar de zijkanten geleden.
De Bright Sun lampen kunnen in bijna alle terraria gebruikt worden. Een 50W lamp kan gebruikt worden in een klein terrarium van 60X40X40 cm. Voor grotere terraria zijn er uiteraard hogere wattages. Wij raden afhankelijk van hoeveel uur licht uw reptiel nodig heeft een gemiddelde tijd van 8 uur per dag aan.
De Bright Sun lamp past in een normale (dikke) E27 porseleinen fitting, maar ook in de speciale fitting die bij deze set zit inbegrepen.
In principe hoeft u maar 1 UV lamp te gebruiken voor het licht als u de bright sun UV lamp gebruikt. Deze lampen lijken het meeste op de zon.

Thermo Socket

De Thermo Socket is een kant-en-klare fitting die simpel te installeren is in het terrarium. De Thermo Socket in deze set is niet geschikt voor hogere wattages dan 70W! Geschikt voor gloeilampen, spots, keramieke warmtespots en UV spots met E27 fitting.

Bright Control

Dit speciale elektronische voorschakelapparaat is altijd nodig bij de Bright Sun lampen! De Bright Control in deze set is alleen geschikt voor 70W. De Bright Control is volledig bedraad, waardoor het alleen nog op een fitting aangesloten moet worden. Tevens heeft de Bright Control een speciale steekverbinding voor een eenvoudige installatie (Plug & Play).
(Voorschakelapparaat en metaaldamplamp functioneren als eenheid en moeten op elkaar worden afgestemd. Alleen bij het aansluiten op een speciaal geoptimaliseerd voorschakelapparaat, zoals de Bright Control, kan worden gegarandeerd dat de dieren ook de benodigde UV-straling uit het spectrum opnemen. Bij het gebruik van voorschakelapparaten van andere fabrikanten kan tot weinig of onjuiste UV-straling leiden.)

De Lucky Reptile Bright Sun UV Jungle set bevat de volgende artikelen:
-Bright Sun Jungle (lamp)
-Thermo Socket (fitting)
-Bright Control (voorschakelapparaat)
-Bright Sun UV Jungle Lamp