Lucky Reptile Bright sun UV set Desert

104,99

Lucky Reptile Bright sun UV set Desert

104,99

InhoudWissen

Lucky Reptile Bright Sun UV Set Desert

Beschikbaar in de volgende wattages:
-35w
-50w
-70w

De lamp in deze set is een speciaal ontwikkelde metaaldamp-lamp voor terraria. Metaaldamp-lampen zijn zeer energie-efficiënte verlichtingsmiddelen. Ze zijn 5 keer efficiënter dan normale gloeilampen en produceren bij dezelfde watt-sterkten veel meer licht in vergelijking met andere lampen. Bovendien kan het spectrum door speciale gasmengsels beïnvloed worden. De Bright Sun UV is zodanig ontwikkeld, dat ze gemakkelijk in terraria gebruikt kan worden. Daarnaast geeft de lamp zowel UVA als UVB straling af, wat belangrijk is voor de gezondheid van uw reptiel.
Dit is de speciaal ontwikkelde desert (woestijn) uitvoering. Woestijnbewoners (bijv. baardagamen en doornstaartagamen) geven de voorkeur aan wit daglicht met een spectrum van 6000K. Overdag actieve reptielen genieten in de natuur van een lichtintensiteit van meer dan 100.000 lux. Met een normale terrariumverlichting kan deze waarde niet of lastig bereikt worden. De Bright Sun lamp is eigenlijk de enige terrariumverlichting die deze waarde bereikt (afhankelijk van de afstand) en daarbij een natuurgetrouw spectrum vertoont. Op die manier houdt u het zo natuurlijk mogelijk voor uw reptiel. De UVB & UVA straling komen overeen met de natuurlijke omstandigheden van uw reptiel.
Door de speciale behuizing van de lamp met efficiënte reflectie en dikwandig glas wordt de warmtestraling naar onderen gericht. Er worden vergelijkbare temperaturen zoals bij reflector-gloeilampen met dezelfde wattsterktes bereikt. Op deze manier wordt er weinig warmteverlies naar onder of naar de zijkanten geleden.
De Bright Sun lampen kunnen in bijna alle terraria gebruikt worden. Een 50W lamp kan gebruikt worden in een klein terrarium van 60X40X40 cm. Voor grotere terraria zijn er uiteraard hogere wattages. Wij raden afhankelijk van hoeveel uur licht uw reptiel nodig heeft een gemiddelde tijd van 8 uur per dag aan.
De Bright Sun lamp past in een normale (dikke) E27 porseleinen fitting, maar ook in de speciale fitting die bij deze set zit inbegrepen.
In principe hoeft u maar 1 UV lamp te gebruiken voor het licht als u de bright sun UV lamp gebruikt. Deze lampen lijken het meeste op de zon.

Thermo Socket

De Thermo Socket is een kant-en-klare fitting die simpel te installeren is in het terrarium. De Thermo Socket in deze set is niet geschikt voor hoge wattages! Geschikt voor gloeilampen, spots, keramieke warmtespots en UV spots met E27 fitting.

Bright Control

Dit speciale elektronische voorschakelapparaat is altijd nodig bij de Bright Sun lampen! De Bright Control in deze set is alleen geschikt voor 50W. De Bright Control is volledig bedraad, waardoor het alleen nog op een fitting aangesloten moet worden. Tevens heeft de Bright Control een speciale steekverbinding voor een eenvoudige installatie (Plug & Play).
(Voorschakelapparaat en metaaldamplamp functioneren als eenheid en moeten op elkaar worden afgestemd. Alleen bij het aansluiten op een speciaal geoptimaliseerd voorschakelapparaat, zoals de Bright Control, kan worden gegarandeerd dat de dieren ook de benodigde UV-straling uit het spectrum opnemen. Bij het gebruik van voorschakelapparaten van andere fabrikanten kan tot weinig of onjuiste UV-straling leiden.)

De Lucky Reptile Bright Sun UV Jungle set bevat de volgende artikelen:
-Bright Sun Jungle (lamp)
-Thermo Socket (fitting)
-Bright Control (voorschakelapparaat)
-Bright Sun UV Jungle Lamp

 

Let op: levertijd circa één week.